Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Noordwijk 2201 JA

Hofje van Eeden (Voorstraat 116)

2201 JA Noordwijk

Omschrijving

Monumentaal wonen op één van de mooiste en bijzonderste locaties van Noordwijk. Vanaf heden zijn diverse appartementen beschikbaar aan de Voorstraat 116 in Noordwijk Binnen. En het zijn niet zomaar appartementen, nee, U gaat wonen in het Hofje van Eeden.

De appartementen variëren van ca 53 m2 tot ca. 86 m2.
Bouwjaar van het complex is 1850 en in 2020 zal er een complete...
Lees meer

Kenmerken

Status Verkocht Koopaanneemsom € 250.000,- tot € 398.000,- Gebruiksoppervlakte 53 m² t/m 86 m² Inhoud 150 m³ t/m 260 m³ Start bouw 01-03-2019 Start Verkoop 07-12-2019 Oplevering 01-06-2020 Aantal kavels 3 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Appartement
Lees meer

Omschrijving

Monumentaal wonen op één van de mooiste en bijzonderste locaties van Noordwijk. Vanaf heden zijn diverse appartementen beschikbaar aan de Voorstraat 116 in Noordwijk Binnen. En het zijn niet zomaar appartementen, nee, U gaat wonen in het Hofje van Eeden.

De appartementen variëren van ca 53 m2 tot ca. 86 m2.
Bouwjaar van het complex is 1850 en in 2020 zal er een complete transformatie plaatsvinden.
Het monumentale pand zal, uiteraard met behoud van de monumentale eigenschappen, volledig gerenoveerd worden. Een complete vernieuwbouw waar het u aan niks zal ontbreken.

Een unieke kans!
Niet voor niets noemen ‘De Noordwijkers’ dit één van de mooiste straten van het dorp: wanneer u de Voorstraat in rijdt straalt de historie je tegemoet!
De verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitief verkrijgen bouwvergunning.

Op wandelafstand van het gezellige centrum van Noordwijk-Binnen met o.a. scholen, sportverenigingen, supermarkt, winkels en restaurants en op 10 minuten fietsafstand van het strand, de duinen en het bruisende centrum van Noordwijk aan Zee. Tevens bevindt het Hofje van Eeden zich dichtbij uitvalswegen naar de N206 en A44 waardoor de luchthaven Schiphol, Leiden, Amsterdam en Den Haag uitstekend bereikbaar zijn.

Ruime levensloopbestendige woningen voorzien van alle gemakken die u wenst.

Belangrijke informatie:
- Alle bedragen zijn kosten koper (inclusief BTW);
- Er is voor de keuken een stelpost aanwezig van €5.000,- die u kunt besteden bij Keukenstudio Voorschoten;
- Het projectsanitair is van Villeroy & Boch en de kranen zijn van Grohe, zoals vermeld in de ruimteafwerkstaat en met voorbeelden geillustreerd in het document “projectsanitair”. Voor aankoop sanitair is een stelpost van € 2.000,= opgenomen;
- Start bouw kwartaal 1 2020, oplevering kwartaal 3 2020 (onder voorbehoud verkrijgen vergunning);
- Oprichting Vereniging van Eigenaren kwartaal 1 2020;
- Volledig voorzien van dubbele beglazing;
- Verwarming en warm water middels CV-installatie;
- Separate bergingen aanwezig;
- Fietsenstalling aanwezig met oplaadpunten;
- Tuin, erf en ondergrond maken onderdeel uit van de Vereniging van Eigenaren;
- Projectnotaris: De Haan & Hilbers te Haarlem;
- De woningen worden met het Bouwgarant-keurmerk gebouwd door Aannemersbedrijf N. van Duin b.v.

Geschiedenis van de Voorstraat
Noordwijk kent een rijke historie, die teruggaat tot zo'n tweeduizend jaar voor Christus. Uit die tijd stammen de eerste sporen van bewoning. In 847 kwam een Schotse Benedictijnse monnik, genaamd Jeroen, naar Noordwijk. Hij bouwde een kapel en deed missiewerk. In 856 werd Jeroen van Noordwijk door de Noormannen gemarteld en onthoofd. Na zijn dood werd ter ere van hem een Romaanse kapel gebouwd, die spoedig daarna een bedevaartsoord werd. De Jeroenskerk staat aan de Voorstraat

Van vissers en bollen
De eerste bewoners van Noordwijk waren zeer waarschijnlijk vissers. In 1444 werd de eerste vierboet /vuurtoren (verhoogde vuurplaats) gebouwd op de plek van het huidige Grand Hotel Huis ter Duin. In 1474 had Noordwijk een vloot van 38 zogenaamde bomschuiten die uitvoeren vanaf het strand. Honderd jaar geleden, in 1913, voer de laatste bomschuit uit. In de 18de en 19de eeuw groeide Noordwijk uit tot het belangrijkste kruidencentrum van Nederland. Veel van deze kruidenhofjes zijn terug te vinden aan de Voorstraat. De kruiden werden vooral in Amsterdam verhandeld en gebruikt voor medicinale toepassingen. Na de kruidenteelt kwam de bloembollenteelt op in Noordwijk. Aan het einde van de 19de eeuw waren hier ongeveer 250 bloembollenkwekers actief, die gezamenlijk 252 hectaren beplantten met onder andere tulpen, narcissen en gladiolen.

De Gouden Eeuw
De Gouden Eeuw is in Noordwijk op veel plaatsen zichtbaar. In de zeventiende eeuw werd op tientallen plaatsen in het dorp touw geslagen voor de vloot van de VOC en plaatselijke vissersschepen. De laatste touwslagerij verdween uit de Douzastraat in de twintigste eeuw. De toegangspoort naar het bedrijf herinnert hier nog aan. Daarnaast bouwden rijke kooplieden en bestuurders hun woningen langs de Voorstraat. De Gouden Eeuw liet nog meer sporen achter in de kerk. Zo hangt in de toren een kerkklok uit 1672 van de gebroeders Hemony uit Amsterdam. Zij goten in die tijd de beste en duurste klokken ter wereld. In veel beroemde kerken hangen hun klokken, zoals in de Westerkerk in Amsterdam.

Voorstraat 114 -116
Het in 1927 tot bollenschuur verbouwde koetshuis uit omstreeks 1880 is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde vanwege de bijzondere in- en uitzwenkende topgevel en de redelijke mate van gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering van het exterieur. Tevens heeft het pand ensemblewaarde wegens de functionele, ruimtelijke en stilistische samenhang met de overige onderdelen van het complex Van Eeden en de bijzondere situering in het beschermde dorpsgezicht van Noordwijk-Binnen.
De BOLLENSCHUUR ANNEX WERKPLAATS (voormalig koetshuisje) behorend tot het complex Van Eeden heeft een smalle langgerekte rechthoekig plattegrond en telt één bouwlaag met zolder onder mansardekap. De smalle voorgevel aan de Voorstraat (oost) is opgetrokken in bruine baksteen. De bijzondere in- en uitzwenkende geveltop in helrode baksteen heeft dezelfde horizontale sierbanden van gele baksteen als de voorgevel van het woonhuis. Op de begane grond een samengesteld kozijn van drie zesruits vensters. In de geveltop een dubbele zesruits droogdeur. Zuidgevel met dezelfde droogdeuren en deurpartij. In het gedeelte van de werkplaats een opgeklampte deur en venster.

Zelf ontdekken
In ieder jaargetijde is het goed toeven in de Oude Dorpskern. Bij zomerse hitte wandel je heerlijk in de schaduw van de honderden monumentale Lindenbomen. Tijdens najaarsstormen ervaar je de beschutting van de vele monumentale gebouwen. In de winter brengt de sneeuw de Voorstraat en het Lindenplein in een fotogenieke Anton Piecksfeer. Ontdek zelf het unieke gotische stenen huis uit de Middeleeuwen. In steden als Amsterdam en Leiden zoekt men tevergeefs naar zo’n zeldzaam oud huis. Maar ook de trapgeveltjes uit de Hollandse Gouden Eeuw en de statige 18e eeuwse patriciërs woningen in rijke Lodewijkstijlen doen een beetje stads aan. En vergeet de dorpspompen niet, zij herinneren aan de tijd dat er nog geen waterleiding was. In Noordwijk hebben alle drie de pompen de eeuwen van vernieuwing overleefd*.

*bronnen: monumenten.nl, noordwijk.info, noordwijkmarketing
Overdracht Status Verkocht Koopaanneemsom € 250.000,- - € 398.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 53 m² t/m 86 m² Inhoud 150 m³ t/m 260 m³ Start bouw 01-03-2019 Start Verkoop 07-12-2019 Oplevering 01-06-2020 Aantal kavels 3 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Appartement
 • Verkocht
   in Noordwijk 2201 JA
  Prijs € 250.000,- tot € 398.000,- Status Verkocht
  Appartement A1
  • Verkocht
    in Noordwijk 2201 JA
   Prijs € 250.000,- tot € 398.000,- Status Verkocht
   Appartement B1
   Bekijk bouwnrs.
  • Verkocht
    in Noordwijk 2201 JA
   Prijs € 250.000,- tot € 398.000,- Status Verkocht
   Appartement B2
   Bekijk bouwnrs.

  Contact

  Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
  Persoonsgegevens
  Adresgegevens
  Contactgegevens
  Opmerkingen
  Privacy
  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Persoonsgegevens

  Contactgegevens

  Privacy
  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Nieuwbouw inschrijven

  Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.