Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Voorstraat 116 in Noordwijk 2201 JA

Voorstraat 116

2201 JA Noordwijk
Vraagprijs € 698.000,- k.k.

Omschrijving

Op prachtige locatie in de oude dorpskern van Noordwijk Binnen gelegen Rijksmonumentaal object bestaande uit een zeer royaal bemeten (in casco staat verkerend) half vrijstaand herenhuis met bollenschuur. Bouwjaar vanaf ca. 1850. De inhoud van dit statige herenhuis met bollenschuur (het geheel heeft een woonbestemming) is ca. 1.210 m3, en een vloeroppervlakte van ca. 430 m2. Het geheel staat op ca....
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1850 Woonoppervlakte 388 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Op prachtige locatie in de oude dorpskern van Noordwijk Binnen gelegen Rijksmonumentaal object bestaande uit een zeer royaal bemeten (in casco staat verkerend) half vrijstaand herenhuis met bollenschuur. Bouwjaar vanaf ca. 1850. De inhoud van dit statige herenhuis met bollenschuur (het geheel heeft een woonbestemming) is ca. 1.210 m3, en een vloeroppervlakte van ca. 430 m2. Het geheel staat op ca. 500 m2 eigen grond. Wat nog officieel gesplitst dient te worden.

Zonnige binnenplaats en tuin op het zuidwesten met open houten loods en een ‘gesloten’ houten garage. Uniek voor t.o.v. vrijwel alle woon – en herenhuizen aan de Voorstraat is, dat bij dit object parkeren op eigen terrein mogelijk is.

Algemeen:
Het gehele object is een representatief voorbeeld van een negentiende eeuws bollenbedrijf en vormt daarmee een beelddrager van de ontwikkeling en groei van de bollencultuur in Nederland.
Het complex is gelegen op een ruime kavel van ca. 500m² eigen grond en biedt een uitdaging voor hen die cultuurhistorische waarde weten te waarderen en hier op een goede manier mee om willen gaan.

Complexomschrijving:
De prachtige woning bestaat uit een woonhuis annex bollenschuur uit de periode 1850-1880

Het woonhuis staat met de voorgevel aan de prachtige Voorstraat. Tussen het herenhuis en het voormalige koetshuis (nummer 114) leidt een oprit naar het achtererf waar aan de achterzijde van het perceel diverse (mogelijke) parkeerplaatsen zijn gesitueerd.

Woonhuis annex bollenschuur:
Het woonhuis annex bollenschuur heeft een langgerekte rechthoekige bouwvorm waarbij het voorste gedeelte het woonhuis vormt met een begane grond als woongedeelte, een eerste verdieping met slaapkamers en een badkamer en een tweede verdieping met tevens nog enige kamers. Het woonhuis is voorzien van een afgeknot schilddak. Daarachter bevindt zich de bollenschuur met een verdiepingsvloer en een mansardekap. Het geheel heeft een woonbestemming.

Resumé omschrijving:
Het object laat zich eigenlijk niet vatten door een omschrijving maar moet gezien en beleefd worden. Door de locatie, de grootte van het perceel, de verschillende opstallen en de prachtige uitstraling kan hier met recht gesproken worden over een uniek object waarvoor wij op zoek zijn naar een echte liefhebber.

Bestemming:
De bestemming van het geheel is op dit moment tweeledig. Het woonhuis annex bollenschuur heeft als bestemming 'wonen'. De bestemming van het achterterrein met daarop de (deels) open loods kent als bestemming 'bedrijf', maar kan prima gebruikt worden als garage c.q. parkeerplaatsen

Staat van onderhoud:
Hoewel het object in het (recente) verleden met name aan de buitenzijde gerenoveerd is zal de nieuwe eigenaar een complete modernisering door moeten voeren om het geheel aan te passen naar de eisen van de huidige tijd. Geïnteresseerden moeten zelf inventariseren wat de verbouwingskosten zullen zijn bij het moderniseren van het geheel. In de koopovereenkomst zal een zogenoemde oudersdomsclausule opgenomen worden.

Bodem – en asbestonderzoek:
Er is in 2015 een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat het object geschikt is voor het beoogde gebruik t.w. wonen en werken. Het rapport van dit bodemonderzoek is bij ons op kantoor aanwezig.
Uit een eveneens in 2015 uitgevoerde asbest – inventarisatie ter plaatse van de Voorstraat 114 en 116, is vastgesteld dat alleen in Voorstraat 116, in totaal 6 kachels aanwezig zijn waarin gezien hun ouderdom, asbest aanwezig is.

Plattegronden en gevels:
Van alle opstallen zijn plattegronden en gevels van de huidige situatie bij ons op kantoor aanwezig.
De tekeningen die toegevoegd zijn in deze presentatie zijn impressietekeningen en wijken af van de huidige situatie.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 698.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Halfvrijstaande woning Bouwjaar 1850 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum, beschutte ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 388 m² Perceeloppervlakte 500 m² Externe bergruimte 50 m² Inhoud 1210 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Warmwater Geiser eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Achtertuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 280 m² (17.0 m bij 17.0 m) Ligging hoofdtuin West Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Garage mogelijk Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeer capaciteit 6 Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Matig tot redelijk Onderhoud buiten Matig tot redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente Noordwijk Sectie G Perceelnummer 3915 Oppervlakte 500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring